Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danmark: Valutareserven svandt ind til 481,5 mia. kr. i november

2/12 17:21

Valutareserven i Nationalbanken faldt i november med 10,4 mia. kr. til 481,5 mia. kr., meddeler Nationalbanken.

Udviklingen afspejler, at Nationalbanken i perioden netto har solgt valuta for 0,4 mia. kr., og at staten netto har indfriet lån i udlandet for 10,0 mia. kr.

Nationalbanken intervenerede ikke i valutamarkedet med afvikling i november. Det er anden måned siden januar i år, at banken ikke intervenerer, skriver Jan Størup Nielsen, der er analytiker i Nordea.

Analytikeren vurderer, at effekten fra Nationalbankens sænkningen af styringsrenten i september har gået sin gang, og at forholdet mellem euro og den danske kr. lige nu er i den nedre ende af toleranceniveauet.

Det er Nordeas vurdering, at centralbanken indtil videre vil fastholde styringsrenten, selv om en pris på 7,436 kr. per euro lægger et vis pres.

- Med det fornyede nedadgående pres på euro/kr. bliver det tæt spil - særligt under første kvartal næste år, hvor den sæsonmæssige tendens typisk styrker kr., fremgår det af analysen.

.\\˙ MarketWire