Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Vestas og Ørsted siver i coronaramt marked

2/12 11:38

Der bliver slået bak på det danske aktiemarked torsdag middag, hvor særligt Vestas og Ørsted får klø i kølvandet af en sen nedtur på det amerikanske aktiemarked onsdag aften.

Her kom det frem, at det første tilfælde af Omikron er konstateret i USA, og det kan meget vel have været den nyhed, der fik markedet til at vende, mener Jyske Bank.

- Det er fortsat Omikron, der spøger. Spørgsmålet er stadig, hvad vi helt præcist står med, og det skaber nervøsitet i markedet.

- Vi har også i de senere dage set, at nogle af de nedlukningstruede selskaber står for skud. Den risiko prises altså også ind i aktierne. Vi så for nogle dage siden bryggerierne få nogle på sinkadusen, og det fylder stadig derude, siger Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

C25-indekset ligger ved 11.30-tiden 1,4 pct. lavere i 1871,64 og klarer sig en smule værre end de toneangivende indeks i Tyskland og England, der falder henholdsvis 0,9 pct. og 0,6 pct.

GRØNNE AKTIER UNDER PRES

Helt i bunden af det danske marked taber Vestas og Ørsted 3,3 pct. og 3,2 pct. til 210,80 kr. og 826,20 kr.

- Jeg har ikke set noget selskabsspecifikt, men Global Clean Energy Fund falder i samme størrelsesorden, så det er et meget godt billede af tendensen, siger Martin Munk.

Ørsted tabte dog onsdag lodtrækningen om det danske havmølleprojekt Thor, men steg ved den lejlighed 1 pct.

Bankerne er blevet kigget over skulderen af Nationalbanken, der har kørt sin halvårlige stresstest af sektoren.

- Generelt klarer bankerne i denne stresstest sig bedre end i forårets stresstest. Det skyldes primært, at udsigterne for dansk økonomi og dermed udgangspunktet for stresstesten er forbedret siden for året, fremgår det af testen.

Der er dog en vis spredning, og flere af de vigtige systemiske banker, det vil sige de store banker, bør overveje at styrke deres kapitaloverdækning ved en hård recession, siger Thomas Sangil, der er chef for systemisk risiko i Nationalbanken.

Stresstesten har dog ikke rigtigt sat sig i bankaktierne, der klarer sig nogenlunde på linje med markedet. Danske Bank falder 0,5 pct. til 111,50 kr., Sydbank ligger 0,9 pct. lavere i 217,80 kr., Spar Nord mister 0,7 pct. til 87,10 kr. og Jyske Bank ligger 1,6 pct. lavere i 332,10 kr.

RYGKLAP TIL CHR. HANSEN

Chr. Hansen er blandt kun tre C25-aktier i plus efter et løftet kursmål fra den amerikanske storbank JPMorgan. Banken sigter nu efter 515 kr. mod tidligere 488 kr. Anbefalingen er til gengæld stadig "undervægt". Chr. Hansen stiger 0,5 pct. til 497 kr.

JPMorgan har også kigget nærmere på Ambu og skærer her sit kursmål til 141 kr. fra 154 kr. Aktien falder 4,9 pct. til 175,05 kr.

Det amerikanske børshus Morgan Stanley har løftet sit kursmål for aktien i Demant til 340 kr. fra 315 kr. og gentaget den neutrale anbefaling "ligevægt". Det fremgår af data fra Bloomberg News. Men aktien falder 2,7 pct. til 313,30 kr.

Morgan Stanley løfter også sit kursmål for A.P. Møller-Mærsk til 27.000 kr. fra 23.700 kr. - et løft på 13,9 pct. Samtidig gentages den positive anbefaling "overvægt", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Mærsks B-aktie taber imidlertid 1,4 pct. til 19.780 kr.

SEB INDLEDER DÆKNING AF ROCKWOOL

Analysehuset SEB har genindledt dækning af Rockwool med den positive anbefaling "køb" og et kursmål på 3300 kr. Rockwools B-aktie stiger 0,2 pct. til 2754 kr.

Blandt de mest faldende aktier er SAS, der falder 7 pct. til 0,8582 kr. SAS flyver fortsat med underskud, og Omikron har blot forværret risikoen for, at de røde tal vil vare ved et stykke tid endnu.

.\\˙ MarketWire