Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 23 Marts Kl. 15:30 Læs mere her

USA/Jyske Bank: Markedet beder til at Powell dæmper rentestigninger

23/2 11:10

Når chefen for den amerikanske centralbank (Fed) Jerome Powell tirsdag eftermiddag skal tale til Senatet, har investorerne en bøn: Læg en dæmper på den seneste tids solide rentestigninger.

Sådan lyder vurderingen fra Jyske Bank i en kommentar forud for talen.

- De (rentestigningerne, red.) er et udslag af forventninger om kraftig vækst og tiltagende inflation samt frygt for en fremrykning af pengepolitiske opstramninger fra Fed, skriver Jyske Bank.

Ifølge Jyske Bank er det Powells vurdering, at nok vil inflationen stige henover foråret og sommeren, men det er primært midlertidige faktorer, der trækker op i inflationen.

- Når disse midlertidige faktorer dør ud, vil inflationen igen aftage til under 2 pct., og Fed ønsker ikke at reagere på midlertidige stigninger i inflationen, skriver Jyske Bank.

Derudover vil Powell henvise til, at Fed er langt fra sine to målsætninger om fuld beskæftigelse og stabile priser. En opstramning af pengepolitikken vil kræve en betydelig fremgang i økonomien - og det kommer til at tage en rum tid, før det sker, mener Jyske Bank.

- Derfor vil Fed fastholde den meget lempelige pengepolitik med massive opkøb af stats- og realkreditobligationer og en rente solidt forankret på 0 pct., skriver Jyske Bank.

Men Jyske Bank understreger, at Feds meget lempelige pengepolitik vil komme under pres i de kommende måneder, hvor væksten og inflationen altså ventes at tage kraftigt til.

Januar viste en massiv stigning i detailsalget. Forbrugerne ser altså ud til at være parate, når først den begyndende flokimmunitet og genåbningen tillader det, skriver Jyske Bank.

- Samtidig er der usædvanligt mange faktorer, der kan løfte inflationen, og der er en vis risiko for, at det overrasker både Fed og os, lyder der i kommentaren.

Powell skal tale kl. 16, men talen vil givetvis blive offentliggjort tidligere på dagen, skriver Jyske Bank.

/ritzau/FINANS