Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 23 Marts Kl. 15:30 Læs mere her

Cementgigant slår forventninger - tror på mere efterspørgsel i 2021

23/2 07:42

Den tyske cementproducent Heidelbergcement, som FLSmidth leverer udstyr til, har tirsdag morgen fremlagt et solidt regnskab, der lander et nøk over markedets forventninger.

Selskabets omsætning endte på 17,61 mia. euro, mens selskabets driftsresultat (EBITDA) endte på 3,71 mia. euro.

Forud for regnskabet lød forventningen, at omsætningen ville ende i 17,59 mia. euro, mens driftsresultatet ville lande i 3,67 mia. euro, skriver Bloomberg News.

- Vi afsluttede regnskabsåret 2020 med et topresultat, siger Dominik von Achten, formand for bestyrelsen.

Han understreger i meddelelsen, at selskabet ikke blot indfriede sine egne målsætninger, men rent faktisk slog dem.

Et godt regnskab fra Heidelbergcement tegner positivt for den danske ingeniørkoncern FLSmidth, der leverer udstyr til selskabet og resten af cementindustrien.

Men coronakrisen har da også ramt Heidelbergcement, særligt på toplinjen. Omsætningen tog et stort dyk i andet kvartal, da coronaen brød ud. Et dyk, der sætter sig i hele 2020, hvor omsætningen faldt 6,6 pct. sammenlignet med 2019.

Selskabet skriver om sine forventningerne til 2021, at det venter en positiv udvikling for efterspørgslen i mange "mange" markeder.

- Der bør være medvind fra infrastrukturprogrammer, for eksempel i USA, Australien, Indien og Italien. Jeg er også fortrøstningsfuld omkring privat boligbyggeri. Vi bliver nødt til at vente og se, hvordan kontor- og kommercielt byggeri udvikler sig. Alt i alt forbliver sigtbarheden relativt lav, siger Dominik von Achten.

/ritzau/FINANS